خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - محمدرضا خراسانیزاده؛ صبر زینبی و استقامت عجیبی که تصور آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است، از ویژگیهای بارز همسران شهدا است. اما درد فراغ و سختیهای دوری از یار و مسائلی مانند تنهایی و همزمان بزرگ کردن بچهها که یادگارهای شهید هستند، از نکاتی است که شاید چندان دیده نشود، اما بسیار سخت و طاقتفرسا هستند. عشقی که با فرازونشیبهای فراوان ایجاد شده و حال در خاطرات و تصاویر گذشته خلاصه میشود. مانند زندگی نسیم سلطانی که در فراغ همسر شهیدش هاشم دهقانینیا میسوزد و با یادش زندگی میکند. خانم پری آخته برای ثبت خاطرات و زندگینامه خانم سلطانی، چندباری تلاش کردند تا با ایشان مصاحبه کنند اما به دلیل شرایط خاص خانوادگیشان موفق به این امر نشدند. حسام و شهنام دوقلوهای شیرین شهید دهقانینیا و خانم سلطانی، باید مدام به گفتار درمانی برده میشدند و این مسئله به علاوه دیگر سختیهای زندگی ایشان موجب شد تا خانم آخته دستگاه ضبط صوتی را به خانم سلطانی بدهند تا هروقت فرصت کردند، خاطراتشان را ضبط کنند. نتیجه این اتفاق کتاب موسیقی سکوت شد. کتابی که حاصل پیاده کردن و تدوین فایلهای صوتی خانم سلطانی است که در نیمههای شب با عشق و اشک از خودش و همسرش گفتهاند.
ماجراهای کتاب از اولین روزهای آشنایی این دو با یکدیگر آغاز میشود که چگونه به هم رسیدند و زندگی ساده اما زیبایشان را در اردبیل شروع کردند. در ادامه نیز به مسائلی مانند روزهای با هم بودنشان، سختیهای خانم سلطانی در ماموریتهای طولانی و گاه چندماهه همسرش، بالا و پایینهای زندگی و به دنیا آمدن فرزندان دوقلویشان در کتاب پرداخته شده است.
خانم سلطانی در لابهلای خاطرات، از ویژگیهای خاص همسر شهیدش نیز گفته است. دست و دلبازی و سخاوتش، مهربانی و وفاداری، غیرت و همیت و تلاش بالای او که همیشه بارز بوده است. اواخر کتاب نیز به آخرین ارتباطات پیامی و تلفنی این دو با یکدیگر و بعد بیخبری چند ماهه خانم سلطانی از همسرش میرسیم. درحالیکه هاشم دهقانینیا در ۷ اسفند ۱۳۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسیده بود، به دلیل شرایط جنگی منطقه، همرزمانش موفق به بازگرداندن پیکر شهید نشدند. خبر شهادت جسته و گریخته به اردبیل و خانواده و دوستانش رسیده بود اما همه مانع شده بودند تا خانم سلطانی متوجه این قضیه شود. شرایط خاص او مخصوصا مادری کردن برای دو بچه زیر یک سال، به علاوه عشق و علاقه زیاد او به هاشم، کار رساندن خبر را برای بقیه سخت کرده بود. دست آخر در ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۵، همزمان با آمدن پیکر شهید هاشم دهقانینیا به اردبیل، خانم نسیم سلطانی که تا آن زمان هنوز امیدوار به برگشتن همسرش حتی با مجروحیت سنگین بود، بالاخره متوجه شهادت او شد و از این به بعد فصل جدیدی در زندگی او آغاز شد، فصلی که در کنار فرزندانش، بیشتر با خاطرات و تصاویر گذشته و مزار همسری جوان میگذرد.
این کتاب و دیگر کتب مشابه، شاید از نظر ادبیاتی چندان کتابهای ارزشمند و خاصی به حساب نیایند، اما هرکدام سند محکم و بزرگی برای اهالی امروز و آیندگان هستند. ثبت این خاطرات که هم ویژگیهای یک شهید را بیان میکند و هم از سختیهای زندگی مخصوصا در دوران پس از شهادت آن رزمنده مجاهد در آنها گفته شده، سندی دست اول است تا همه بفهمند این مدافعان حرم و شهدا تنها برای اعتقادشان و از سر انجام وظیفه الهی به میدان رفتند وگرنه کدام نیروی دیگری هست که میتواند باعث شد مردی، همسر جوان و دوقلوهای شیرین کوچکش را رها کند و به میانه میدان جنگ آن هم در کشوری دیگر برود؟
از این جهت ادامه ثبت خاطرات خانواده بزرگ و عزیز شهدا میتواند حجت و دلیلی باشد برای افرادی که چه در روزگار حال و چه آینده تحت تاثیر مسائل مختلف مخصوصا رسانهها نسبت به این شهدا و کارهایشان دچار شک و تردید میشوند.
کتاب موسیقی سکوت در ۱۳۹ صفحه توسط انتشارات خط مقدم چاپ و منتشر شده است.
آموزش آشپزی و مطالب جالب جدید...
ما را در سایت آموزش آشپزی و مطالب جالب جدید دنبال می کنید
برچسب : نویسنده : موزیک دان ash بازدید : 27 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1402 ساعت: 4:11